آیا خرید مخزن زیرپله ای به عنوان مخزن آب ساختمان، انتخاب مناسبی است؟
استفاده از فضای پرت زیرپله ساختمان، برای نصب مخزن آب می تواند یک انتخاب مناسب و هوشمند برای هر مدیر ساختمانی باشد. این فضاها عموماً یا به طور کامل غیر استفاده بوده و یا تبدیل به انباری برای نگهداری لوازم به درد نخور بسیاری از ساختمان ها شده است.با توجه به محدود بودن این فضا، نیاز است تا پیش از خرید مخزن آب زیر پله ای، ابعاد مخزن و فضای نصب به خوبی بررسی شود.
تولیدکنندگان مخازن زیرپله ای، در هنگام طراحی و تولید این محصولات عموماً ابعاد استاندارد زیرپله ها را مد نظر قرار می دهند تا مشکلی در این خصوص برای مشتریان به وجود نیاید ولی با این وجود به دلیل اینکه ممکن است یا توجه به محدودیت هایی، ابعاد استاندارد برای زیرپله ها در هنگام ساخت ساختمان ها در نظر گرفته نشود نیاز است تا اندازه گیری این مکان به دقت کافی انجام شود.
محل نصب مخزن زیر پله ای باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
1-درب ها و محل های انتقال مخزن : عرض درب منزل ، عرض راهرو کنار نرده راه پله و دیوار و بویژه ارتفاع زیر راه پله و امکان چرخاندن مخزن برای جای گیری در محل نصب بایستی به دقت اندازه گیری و ارزیابی شود ، تا از رد شدن مخزن در طول این مسیر و جایگیری آن اطمینان حاصل گردد.
2- حتماً باید بالای درب مخزن زیرپله ای فضای کافی (حدوداً 10 سانتی متر) برای باز و بسته کردن مخزن، به منظور بازرسی های دوره ای و همچنین تعویض فلوتر در نظر گرفته شود.
3- محل نصب مخزن زیر پله ای باید کاملاً صاف بوده و هیچگونه پستی و بلندی نداشته باشد. وجود هر گونه ضایعه یا پستی بلندی می تواند باعث سوراخ شدن مخزن آب ساختمان شود.
4-بهتر است در مکان نصب مخزن زیرپله ای راه آبی در کف زیرپله در نظر گرفته شود تا در صورت از کار افتادن فلوتر (قطع کن) آب سرریز شده از مخزن زیرپله ای به خروجی مناسبی انتقال داده شود.
مخازن زیر پله ای فروشگاه مخزن بازار در انواع مخزن زیرپله 500 لیتری، مخزن زیرپله 1000 لیتری و مخزن زیرپله 1500 لیتری و به صورت تک لایه و سه لایه موجود می باشند.
تمامی مخازن زیرپله از پلی اتیلن فود گریدی تولید شده اند که کاملاً مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو می باشند. مخزن زیر پله سه لایه، مناسب ذخیره سازی آب شرب در انواع محیط ها و مکان ها می باشد. زیرا این منبع زیر پله ای ذخیره آب، سه لایه و ضد جلبک می باشد و تابش نور به مخزن موجب رشد جلبک و باکتری نخواهد شد.
ویژگی های کلی مخازن زیر پله ای
تولید در انواع تک لایه و سه لایه ضد باکتری و جلبک
دارای ابعاد استاندارد به منظور جایگیری در انواع زیرپله ها
دارای لایه محافظ در برابر اشعه UV آفتاب
گارانتی تعمیر و خدمات پس از فروش 10 ساله
امکان ارسال به سراسر کشور
دارای نشان ملی استاندارد ایران
دارای پروانه بهداشتی از سازمان غذا و دارو
امکان ارسال درب آدرس مشتری
امکان نصب کلیه اتصالات و شناور قبل از ارسال به مشتری در انبار
این مخزن عموماً برای ذخیره سازی آب شرب ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به بی اثر بودن طیف وسیعی از مواد شیمایی بر روی پلی اتیلن امکان ذخیره سازی بسیاری از مواد شیمایی نیز در این مخزن زیرپله نیز وجود دارد.
مقالات مرتبط انتخابی:
مخزن پلی اتیلن برای ذخیره سازی آب و طیف وسیعی از سیالات مورد استفاده قرار می گیرد.این مخازن که در بین عموم مردم با عنوان مخازن پلاستیکی نیز شناخته می شوند عموماً در ساختمان ها، صنایع کشاورزی، شیمیایی و خوراکی برای ذخیره سازی و حمل و نقل آب و دیگر مایعات مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر در دنیا ذخیره سازی و حمل و بسته بندی انواع آفت کش ها و بسیاری از مواد شیمیایی توسط مخازن پلی اتیلنی انجام می شود.
مخازن پلی اتیلن در سال های اخیر به دلیل مزایای بسیار، مورد توجه تمامی بخش های عمومی و صنعتی واقع شده است و جایگزین سایر مخازن نظیر مخازن فلزی، مخازن بتونی و مخازن فایبرگلاس شده است.
مزایای و معایب مخازن پلی اتیلن
قیمت مخازن پلی اتیلن نسبت به سایر مخازن ارزان تر بوده و در بازار در دسترس تر هستند.
از نظر طراحی و نما، بسیار زیباتر از سایر مخازن هستند و می توان آنها را حتی در مکان هایی که در معرض دید هستند بدون نگرانی از نظر زیبایی شناختی نصب کرد.
برای نگهداری دامنه وسیعی از مواد می توان از این مخازن استفاده کرد و با توجه به جنس و ترکیب ساختاری شان می توانند برای مقاصد و اهداف مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
در رابطه با طراحی و از نقطه نظر شکل پذیری می توانند در شکل ها و مدل ها مختلف و مناسب برای فضاهای مختلف تولید شوند.
دارای وزن نسبتا کمی بوده و به راحتی قابل حمل و جابجایی هستند.
در برابر خوردگی بسیار مقاوم هستند و طول عمر قابل توجهی از خود نشان می دهند. انواعی از آنها نیز به دلیل داشتن مواد آنتی یووی در برابر اثر مخرب اشعبه فرابنفش آفتاب بسیار مقاوم هستند.
نقاط ضعف مخازن پلی اتیلن
همان طور که همه می دانند هیچ محصولی همیشگی نیست و مخازن و تانکرهای نگهداری و حمل مواد همه پس از مدتی از بین می روند. مخازن پلی اتیلن نسبت به انواع دیگر مخازن طول عمر بسیار بالاتری دارند. یکی نقاط ضعف این مخازن نسبت به مخازن فلزی آسیب پذیری آنها در برابر ضربات شدید مکانیکی است که به یک نقطه وارد می شود.
یک مخزن پلی اتیلن در طول یک دوره طولانی زمانی بیش از ۱۰ سال در محیط باز قرار گیرد و دارای لایه محافظ در برابر یووی نباشد، یا تراکم آنتی یو وی در لایه بیرونی آن کم باشد، تابش اشعه ماوراء بنفش خورشید می تواند ترکیبات پلی اتیلنی موجود در آن را از بین ببرد و آن را از یک ماده سخت و انعطاف پذیر به یک ماده سخت و شکننده تبدیل می کند و این احتمال شکستگی مخازن را افزایش می دهد.